Dernek Başkanlığımızdan Kamuoyu Açıklaması

Sayğıdeğer Halkımız Esenli Köyü Kamuoyunu meşgul eden Köy tarafındaki mahallelerdeki su sıkıntısıyla alakalı sorunun ne olduğu ve çözümleri için Sayın Muhtarımız ve su konusunda tecrübeli arkadaşlarımızla görüş alışverişinde bulunduk. Çalışmalarımızın sonucunda Köy tarafındaki su sıkıntısının münferden olduğunu gördük.Köyümüzün Ana Su deposunun suyla dolu olduğunu tahliyesinden suyun Kuzuluk ırmağına aktığını belirledik.Köy tarafındaki su sıkıntısının akşam saatlerinde kullanımın artmasından dolayı kısmen azalmaların olduğu görülmektedir.
Yüksek kesimlerdeki vatandaşlarımızın su almak için Depenağızdaki Kapkaç deposunun Şamandıra sistemine müdahale edildiği görülmüş olup Sayın muhtarımız ve yönetimi Konunun Sıkı takipçisi olduklarını sorunun çözümü için yapılması gerekenleri yaptıklarını açıkladı. Sayın Esenli Köyü Muhtarı Abdulmuttalip Hıdır,bey yaptığı açıklamada Yeni deponun faliyete girmesiyle alakalı yetkili mercilere müracatlarımızı yaptık.Yeni boru talebinde bulunduk yeni boruyu alıp yeni depodan üstkesimlerin yeni hattını devreye alınca bu sorunlar tamamen ortadan kalkacak dedi.Sayın Muhtar 4 aylık görev süresi içersinde yılların sorununu çözmek mümkün değil çalışmalarımızı yürütüyoruz kısa süre içersinde bu sorunu çözeceğiz dedi.
Sayın Muhtarımız bu süreçte halkımızın daha duyarlı olmasını ferdi hareket edilmemesini bir yerde arza veya boşa akan su gördüklerinde taraflarına bildirilmesini istedi.

31° 34° 16°