Büyük Kalfamız Dertli

Derneğimizin Eski Yönetim Kurulu Üyesi Derneğimizde büyük emeği olan Köyümüzün bilğisi ile,becerisi ile çabukluğu ve seriliği ile ün yapmış Büyük kalfası Coşar Çelik beyi Gurup yolu bağlantısı betonlama çalışmalaına deteklerini almak için ziyarek ettik.Allah razı olsun imkanları ölçüsünde elinden gelen yardımı yaptı ihtiyaç olursa ben her zaman varım haberim olsun yeter dedi Mesele yol olunca Büyük kalfamıza bir dokunduk bin ah işittik. Sebebine gelince arakadaşlar yolun kıymetini benim kadar kise bilemez ben tömbelek,e kuzuluktan moturla malzeme çekerek ne sıkıntılarla ev yaptım yıllardır aşındırmadığım kapı kalmadı birtürlü yol alamadım kimi dikyoldan başla,kimi kuzuluktan başla baştan savmayla zaman geldi geçti. İçimi,derdimi sözümü sazıma dökmeye başladım. En sonunda Köyümüzün Eski muhtarlarından,
Eski imamlarındandan (Hacu Hacı) Mustafa Tenk Amcamın üstün ve takdir edilecek gayretleri ve çabaları sayesinde kavuşacağız yolumuza hava şartları uygun olursa 15 Şubattan sonra başlayacağız. Allah (Hacu Hacı ) Mustafa Tenk amcamdan razı olsun ne muradı ve dileği varsa kabul etsin dedi.